diumenge, 28 de juny del 2015

Hi ha igualtat abans del FÒRUM IMPULSA?







Segons diu la seva web , "El FÒRUM IMPULSA és l’espai on els joves perden la por a emprendre, el lloc on es troben, connecten i comparteixen els seus talents".

Els que surten a la foto (per cert.., darrera una enganxina blanca no sigui que aflori qualsevol mostra d' espontaneïtat dins l'ensopit protocol), diuen que és un espai a on tothom té les mateixes oportunitats de "triomfar" a la vida.
Però jo em pregunto... Els que s'emplenen la boca amb aquest discurs, tenen present que la igualtat d'oportunitats no hi ha estat als passos previs al FÒRUM IMPULSA?

Ja ho saben que l'accés a la Universitat i a estudis superiors és cada cop més complicat per a les butxaques de moltes famílies, les quals han de fer mans i mànigues per donar aquesta oportunitat als seus fills i filles?

Ja ho saben que el primer tall per accedir a la universitat no és la Selectivitat, sino la realitat socioeconòmica de les famílies? 

Ja ho saben que hi ha Barris de Girona a on els joves que hi viuen han d'agafar dos autobusos per arribar a la Universitat i que, davant l'elevat cost d'aquest transport públic, fan llargues "passejades" per tenir el seu Dret a aprendre?

Ja ho saben que hi ha Barris de Girona a on, davant el passotisme Institucional per construïr un PONT sobre l'Onyar a l'alçada de La Creueta, els seus joves han de fer una volta quilomètrica per excercir el seu Dret a aprendre?

Ja ho saben que hi ha Barris de Girona a on no arriba senyal contínua d'Internet, perquè aquells/es joves que han tingut la "sort" d'estudiar graus superiors hi puguin desenvolupar projectes professionals?

Ja ho saben que no tots els joves han tingut les mateixes oportunitats per "gaudir" de la igualtat d'oportunitats del FÒRUM IMPULSA?

Doncs tenim dos opcions:

-Que no ho sàpiguen i demostrin una clara desconexió amb la realitat d'uns carrers que, suposadament, representen.

-Que ho sàpiguen i, en una nova demostració d' irresponabilitat i cinisme governamental, passin olímpicament d'una realitat davant la qual hauríen de respondre.

Jo crec que la opció "correcta" és la segona...
Per això em fa vomitar que un Auditori ple a vessar aplaudeixi irresponsables encorbatats i amb vestits de gala, que s'emplenen la boca de suposades igualtats dins d'un mòn elitista i s'obliden de trencar amb models que alimenten les èlits de les que formen part.

O sigui, que la igualtats d'oportunitats es garanteix desde la base.
Des dels barris.
I tota la resta.., blablablabla...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada