diumenge, 28 de juny del 2015

Sancionar per ensenyar? No gràcies



Sabeu que a Girona hi ha una Taula de Mobilitat  a on, suposadament, es debaten, consensuen i aproven les accions Municipals relacionades amb la mobilitat urbana a la ciutat de Girona?

Doncs sembla ser que l' Equip de Govern Municipal s'ha oblidat d'aquest detall i, darrerament, ha decretat mesures sancionadores contra el suposat ús indegut de la bicicleta allà a on hi hagin condicions òptimes de circulació en aquest mitjà de transport.

Unes condicions que, segons el diagnòstic fet per l'Entitat Mou-te en Bici al darrer "Critical Bike" cel.lebrat el passat 23 de Maig de 2015, no es compleixen per igual a tota la ciutat de Girona i tenen excessius punts foscos pel que fa a la seguretat de circulació en bicicleta.

Així doncs, tenim com a resultat sancions varies per circular sobre la vorera, de forma paral.lela, en contradirecció i/o obviant els carrils bici de la ciutat, però no s'hi fa res per garantïr que les condicions òptimes siguin per tota la ciutat?

O sigui... Resulta que et poden multar per circular en bicicleta per la vorera, i a l'Ajuntament de Girona no li preocupa que al barri de Torre Gironella no hi hagi voreres?

Resulta que et poden multar per no fer servir el carril bici, i l'Ajuntament de Girona no fa res perquè hi hagi carrils bici per tota Girona?

I no es pot multar a l'Ajuntament de Girona per no haver resolt encara les mancances urbanístiques a determinats barris de Girona, i actuat sobre els punts perillosos en la xarxa de carrils bici de la ciutat?
 

I en aquells barris a on no hi ha xarxa de carrils bici ni voreres, s'aplicaran les sancions o s'hi permetran oasis de transgressió de la ordenança cicloturista?

En fi... Avui Dilluns 29 de Juny de 2015 hi ha el primer Ple Municipal de la nova legislatura, i l'Equip de Govern Municipal ja tindrà la primera concentració de protesta promoguda per l'Entitat Mou-te en Bici sota el lema " Volem solucions, no sancions ". 

Ja es curiòs que l'Ajuntament de Girona tiri endavant mesures com aquesta, i ho faci d'esquenes a l'Entitat de Girona que més coneix d'aquest tema, no?

Potser caldria escoltar més i pregonar menys diàleg unilateral, oi Sr. Alcalde?

Primer, una xarxa segura i per TOTA la ciutat...
 

Després, pedagogia...
 

Però mai caceres de suposades "bruixes" amb pedals, sense haver resolt els dos primers punts.
 

Esteu preparats per 4 anys de "decretazos" convergents?

Això només acaba de començar... #mandagüevos 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada