dilluns, 25 d’abril del 2016

Crònica de la Girona de Gel, Foc.., i Refugiades...




Doncs si... La realitat sovint supera la ficció.
La "foto" que feia a l'anterior post sobre com seria la trobada, al mateix lloc i la mateixa hora, de la concentració setmanal de la Plataforma #GironaAcull i la performance a la estrena de Joc de Trons, s'ha complert.

Eren les 19:30h i la Pl. del Vi de Girona era plena de gom a gom. Quatre o cinc policíes Municipals demanen a la organització de la cassolada setmanal si la concentració es pot fer una mica més apartats de l'Ajuntament de Girona. Per suposat.., la resposta és NO doncs les concentracions setmanals son del coneixement de l'Equip de Govern Municipal, els quals podíen haver evitat la coincidència d'actes si així ho haguéssin volgut.
Però estem parlant de Girona...

Així doncs, la Pl. del Vi queda dividida en tres perfils de persones.
Una que hi és per protestar contra la inacció governamental davant la crisi humanitària de les persones Refugiades i el tractat de la UE amb Turquia.
L'altre que, per curiositat, hi passeja prestant tanta atenció a l'Acte d'estrena de la sèrie americana com al grup de persones que, pancarta i cassoles en ma, visibilitzen que hi ha una part de la ciutadania que diu prou a la situació a les fronteres d'Europa.
I un altre que assisteix a la performance programada per l'Ajuntament de Girona, al mateix lloc i hora que la cassolada, amb la qual es vol fer la prèvia de la estrena de Joc de Trons al Teatre Municipal.




Els participants de la cassolada ens fem veure tot i estar en minoria en una Pl. del Vi plena de gom a gom, i pugem els decibels durant ben bé 20 minuts.
És una bona oportunitat de visibilitzar l'acció i aprofitem per informar que ens trobem cada Dilluns a les 19:30h i, a més, que Dissabte 7 de Maig a les 11h es convoca una Manifestació oberta a tothom.


Els curiosos i curioses davant el soroll que surten de les nostres cassoles i/o d'altres estris sonors, s'apropen a llegir la pancarta i pregunten el perquè d'aquesta protesta.

I, per últim, tenim a la gent que passa d'històries solidàries i de crisis humanitàries, i que han vingut a asseure's al Tron a fer-se fotos, a veure la performance i a tocar el suposat gel de la façana de l'Ajuntament.






Aquest últim grup compta amb l'escorta dels quatre o cinc policíes Municipals i dona l'esquena a la cassolada per inmortalitzar, mòbil en ma, la performance que allà s'hi cel.lebrava.

El soroll de les cassoles no cedeix i alguns dels seguidors de la sèrie comencen a queixar-se per no deixar-los escoltar la performance, arribant a encarar-se amb les persones manifestants convocades per la Plataforma #GironaAcull.

"No podríeu concentrar-vos un altre dia?"-diu un d'ells.
"Voleu deixar-nos gaudir de la estrena de Joc de Trons?"- renega un altre.

El so de les cassoles continua i, naturalment, passem de les queixes d'una minoria. Està clara la elecció entre protestar davant una crisi humanitària diaria, i deixar escoltar una performance superficial de la sèrie americana que, perfectament, l'Equip de Govern Municipal podria haver programat en hores diferents a la convocatòria setmanal de #GironaAcull.

Mentrestant, veiem l'arribada de la Regidora de l'Ajuntament pel PP, Concepció Veray, que treu el mòbil per fotografiar el decorat de cartrò pedra de la Pl. del Vi i, per suposat i com ha fet ja en d'altres accions en defensa dels DDHH, obvia la concentració de suport a les Refugiades que hi havia a 5 metres de la seva persona i es dirigeix al Teatre Municipal.
Suposem que hi ha d'altres representants que també escullen la Girona de Gel i Foc... Però ho fan d'amagat i es disposen a veure l'emissió de la sèrie.

I amb això, a les 19:50h, parem de repicar les cassoles i el silenci envaeix la Pl. del Vi.
Les concentracions es dissolen i mentres alguns ens tornem a convocar per Dilluns vinent, d'altres cel.lebren el final de la cassolada i es disposen a gaudir de la seva Girona...

Perquè ahir a la Pl. del Vi a les 19:30h hi havia concentrades dos Girones.
La solidària i sensibilitzada amb la crisi humanitària que demana l'acció governamental per fer-hi front, i la seguidora de la Girona de postal que demana l'acció de l'Ajuntament perquè el proper cop ningú els molesti.

I jo ja tinc clara la meva elecció...
Dilluns vinent, us espero a la cassolada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada