dilluns, 25 d’abril del 2016

Girona? No anem pas bé...




Avui Dilluns 25 d'Abril de 2016, Girona de Gel i Foc...
Aprofitant l' estrena de l' exitosa Sèrie Mundial "Joc de Trons", i amb motiu que part dels capítols de la sisena temporada s'han rodat a la ciutat ( a cost zero  per la Productora HBO, per cert), l'Ajuntament de Girona ha organitzat nombrosos actes pensats en la promoció d'aquesta "fita" els qual podeu consultar aquí .

Sincerament, reconec ser un seguidor de la sèrie que s'enorgulleix que la meva ciutat surti a la tant esperada nova temporada. Però hi ha quelcom en tot aquest circ mediàtic i propagandístic, que no m'acaba de fer el pés.

Des de l'entrada al 2011 de l'Equip de Govern liderat per Carles Puigdemont, l'acció governamental ha estat principalment la de convertir el Centre Històric en un gran platò de cinema i abocar gran part dels recursos públics en que això sigui possible. L' operació de compra de la col.lecció d'art de Santos Torroella valorada en gairebé 10M d'€ i la inversió en promoció d'un model turístic com a principal atractiu de la ciutat, fan sospitar un futur per la nostra ciutat més propera a "Carcassone" que a qualsevol altre model econòmic diversificat en industria, recerca i cultura popular.

A la imatge següent es pot llegir la notícia de 12 noves ofertes de cicles a Formació Professional les quals, segons les "necessitats" del territori, responen al sector de l'hostaleria, el turisme, el comerç i màrqueting, i els ensenyaments artístics superiors.



Així doncs, queda evident que les suposades necessitats del territori (dirigides per les línies d'actuació política del Govern de torn) son, principalment, turisme, comerç, cambrers, cuiners i treballadors d'hotels, entre d'altres. Un model laboral temporal i precari en favor de lobbys turístics que es freguen les mans davant aquest oasi especulador i d'explotació laboral, al qual les institucions abocaran a gran part del jovent del nostre territori.

Però el motiu d'aquest post d'avui és un altre. I és bàsicament el de la preocupació que aquest model de postal i bombo i plateret, no desemboqui en una societat Gironina només preocupada en aspectes superficials de la "farándula".
Si mirem la web municipal d'avui 25 d'Abril, veiem en primera plana l'enllaç dels Actes programats per l'estrena de Joc de Trons i, en canvi, omet completament una convocatòria setmanal que, tot i ser menys publicitada, no deixa de ser molt més important pel futur de la nostra societat.

Avui 25 d'Abril de 2016 a les 19:30h a la Pl. del Vi de Girona, com cada Dilluns desde fa un mes, la Plataforma #GironaAcull convoca una nova casserolada de protesta per la nul.la gestió institucional davant la crisi humanitària de Refugiades tant de la guerra de Síria com de tants altres conflictes bèl.lics d'arreu del mòn.
I resulta que, segurament, molta de la gent que anirà a asseure's al Tron i veure el capítol de Joc de Trons al Teatre Municipal, en passar pel mig de la concentració de #GironaAcull pensaran: "què hi fan totes aquestes persones aqui? També venen a veure la sèrie?"
O bé alguns altres renegaran davant el soroll de casseroles, no sigui que els decibels espatllin la festa de Gel i Foc de Girona.

I ni els uns ni els altres sabran que al camp de refugiades d'Idomeni hi ha un 40% d'infants que esperen reunir-se amb les seves famílies, gran part de les quals ja son a Alemania.
Segurament ignorin que les persones dels camps de refugiades no volen tornar a Síria a morir.
I, per suposat, no deuen tenir ni puta idea que la UE vol desactivar els camps de refugiades gestionats per ONGs detenint a voluntàries de tot arreu, per abocar les refugiades a camps militars per fer i desfer segons l'acord de la UE amb Turquía.

Els uns i els altres només voldran seure a una rèplica del Tron de la sèrie, i veure Girona a la gran pantalla.
Perquè els mitjans d'informació només parlen d'això, i deuen pensar que al mòn només hi passa això de Girona...
Perquè l'Ajuntament de Girona només parla d'això...
Perquè el President Puigdemont, l'Alcaldessa i el Conseller de torn només parla d'això.

I quan la gent que només escolta això és capaç d'ignorar el que passa a Idomeni, tenim un problema. Tenim una societat morta.

I la societat Gironina camina cap a la ignorància i la insensibilitat més absoluta davant terrors humanitaris com el d'Idomeni i el mercadeig de persones perpetrat pel TTIP.
Perquè a Girona rai. Sortim a Joc de Trons i som la enveja de tothom!

Avui jo seré a la Pl. del Vi a protestar pel drama de persones Refugiades.
I el més trist és que hi haurà molta més gent que en d'altres ocasions, però gran part d'aquesta no hi serà per repicar amb la casserola... Hi serà per veure un carrer de Girona a la gran pantalla i pensar "Que guais que som...".

Avui son ells, i demà podem ser nosaltres...
Però tots som ciutadans del mateix mòn.

No anem pas bé.
La lluita continua...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada