dilluns, 29 de juny del 2015

Sobre el cartipàs Municipal i la geometria variable del #PleGirona




Son les 19h a la Pl. del Vi de Girona i, abans de l'inici del #PleGirona, hi ha una concentració de protesta promoguda per Mou-te en Bici que, amb el nom de " Volem solucions, no sancions! ", evidencia el desencert de l'Equip de Govern Municipal de CiU amb l'aplicació, sense tenir en compte la opinió d'Entitats  ni passar per la Taula de Mobilitat, de les mesures sancionadores per l'ús incorrecte de la bicicleta en condicions "òptimes" de circulació.
Així doncs, primer Ple de cartipàs i primera protesta ciutadana en contra de la gestió governamental.

A més, membres de la PAH Girona-Salt intenten assistir al #PleGirona per recordar la necessitat que la Taula Municipal pel Dret a l'Habitatge de Girona ha de funcionar, i que cal l'aturada inmediata dels desnonaments d'Habitatge habitual.
Una petició que, com en anteriors ocasions, no és atesa per un Alcalde Puigdemont que entra a la Sala de Plens amb un acord lligat amb ERC per l'aprovació del cartipàs Municipal de Girona 2015-19.

Així doncs, el Ple extraodinari d'aprovació del cartipàs Municipal comença de manera precuinada i amb la sensació de conèixer el final d'un llibre sense història.

Els discursos dels Grups de l'oposició es centren en culpar a ERC el seu pacte amb CiU, en reclamar el suposat dret de protagonisme que anys enrera van tenir (PSC i PP), i en criticar el redactat d'un document farcit de càrrecs de confiança, de Comissions acotades, i més del mateix...

El Ple en si mateix resulta força ensopit i, amb algun retret que altre, acaba aprovant el cartipàs gràcies a l'ajustat però suficient pacte de CiU i ERC el qual ha acabat, suposadament, aportant més beneficis a la ciutat en forma de descomptes de bus per a joves i jubilats (pels quals jo pensava que ja era gratuït), i partides de 100.000€ per a projectes de KREAS i un Pla de Xoc per a La Devesa.

En fi... ERC diu que aquest acord serveix per millorar la ciutat i és puntual (cosa que no crec ja que els acords Municipals estan contemplats a l'acord d'estabilitat Parlamentària signat entre CiU i ERC, i les ordres de Partit acaben sentenciant). I l'Alcalde Puigdemont riu satisfet en veure la placidesa amb que comença aquesta nova legislatura, i sabent del preuat hostatge que té amb el pacte signat a Barcelona davant del qual ERC cedirà un cop sí i altre també (excepte comptades excepcions, pactades per ambdues formacions, en que voldran "justificar" la lletra E de les seves sigles). 

Sospito que el #PleGirona serà cosa de tres Grups Municipals. CiU jugarà a la geometria variable en forma de pactes puntuals amb d'altres formacions, i ERC i el PSC (els quals poden sumar per separat amb CiU per assolir majoríes) es repartiran el protagonisme dels pactes amb l'excusa d'actuar per responsabilitat política i per no aturar el dinamisme de la ciutat.
Tantmateix, i de tant en tant, la resta de Grups Municipals es sumaran a alguns pactes que vagin en clau Nacional o en la defensa de polítiques econòmiques de Dretes.

I amb aquest panorama, l'Alcalde de Girona tindrà el seu particular Joc de Trons i podrà fer i desfer sense que se li entel.lin les ulleres, abans que marxi al Parlament a tres quarts de legislatura. CiU suma amb tots, però tots mai sumaran contra CiU...

Ara bé... Al Sr. Puigdemont se li escapa un detall... I si al seu circ li creixen els nans?
El panorama polític davant el #27S és incert, i la trencadissa d' UDC i CDC de ben segur farà trontollar l'estabilitat dels pactes Municipals.

Només faltarà esperar si CiU Girona es trenca arrel del #27S, o bé fan xapa i pintura a la Federació Municipal perquè no se'ls xafi el cotarro. 
O sigui... Un pacte Diví amb el "Diós Don Dinero" (ja que seria un escàndol que un bastiò conservador i acomodat com Girona visquès un divorci així), o una caneta nacionalista a l'aire que posi en perill el matrimoni?

El temps dirà.., però la legislatura pinta precuinada i durilla. Molt durilla...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada