dimarts, 21 de juliol del 2015

Sort en tenim dels Bombers... GRÀCIES!



Segurament molts de vosaltres heu sentit a les notícies que hi ha hagut un incendi a Girona que ha cremat més de 35 hectàrees, el qual ha amenaçat la Vall de Sant Daniel i, per extensió, les frondoses Gavarres.
Segurament molts de vosaltres heu sentit missatges institucionals de suport a les famílies afectades per l'incendi, acompanyats de promeses que aquests accidents no tornaran a succeïr.
Segurament avui l'incendi estarà extingit, i les més de 35 hectàrees cremades passaran a l'anonimat juntament amb les seves causes.
Segur que demà tornarà a sortir el Sol, i molts de vosaltres passareu pàgina del succeït al dia anterior sense reflexionar del perquè de tot plegat.

Doncs sabeu que aquest incendi es repeteix allà mateix desde fa més de 5 anys?
Sabeu que els veïns de la zona porten gairebé una dècada denunciant l'acumulació de brutícia a la zona, i advertint del risc d'incendi a cada època estival?
Sabeu que els camins d'accés a l'anella verda des del Sector Est estan tallats amb pedres i cadenes per evitar la fugida de "delinquents", convertint aquests barris en culs de sac davant situacions d'emergència i posant en perill la seguretat ciutadana?
Sabeu que aquestes pedres i cadenes eviten l'accés de vehicles d'emergències als camins forestals, alguns dels quals s'han vist afectats per l'incendi de Dimats 21 de Juliol de 2015?
Sabeu que aquestes barreres posen en perill qualsevol protocol d'evacuació i/o actuació d'emergències?
Sabeu que no hi ha boques d'incendi ni a Les Pedreres ni a Torre Gironella, siguent aquestes les principals zones afectades per l'incendi?
Sabeu que tant els boscos privats com els de titularitat pública de la zona no responíen a condicions mínimes de neteja, tot i els constants avisos de veïns de la zona?

Doncs us diré que l'Ajuntament de Girona i, per tant, l'Alcalde Puigdemont estaven al cas de tot això perquè així els hi han fet saber repetidament les Entitats veïnals de la zona.

Quan els incendis anuals no han sortit del perímetre del Sector Est de Girona, s'han obviat les advertències veïnals que alertaven del perill que algun any les flames arribaríen a les Gavarres. 
I quan això ha passat i les càmeres dels mitjans catalans han visitat la zona, l'Alcalde Puigdemont ha hagut de treure el GPS per poder arribar a un Sector Est i Torre Gironella per a ell deconeguts, i ha tingut la barra de dir que "no baixen la guàrdia en la neteja dels boscos perquè això no torni a succeïr".
O sigui... Porta anys fent cas omís de l'alerta dels veïns de la zona que això algun dia passaria, i davant la tele fa gala de falsa empatia amb la problemàtica d'uns barris que només visita en "mode plasma"? #mandagüevos 

En fi... El fet que l'Ajuntament de Girona tingui coneixement d'aquest perill, i que els incendis es repeteixin any rera any a la mateixa zona tot i l'alerta constant dels veïns, posa de manifest una clara irresponsabilitat institucional i una negligència a l'hora de complir amb les obligacions d'alguns òrgans públics en benefici de la seguretat ciutadana.  

I davant d'això tenim dos opcions:

-Que l'Ajuntament hagi escoltat els avisos d'alerta veïnal i que, amb la seva inacció al respecte, hagi posat en perill la vida de veïns i veïnes de la ciutat de Girona.
-Que l'Ajuntament de Girona passi olímpicament de les advertències veïnals, demostrant el seu passotisme en relació als temes que vagin més enllà de la Girona turística i de postal.  

En un país decent l'Alcalde de Girona, i algú altre que hagi participat de tal despropòsit, hauria de donar respostes i assumir responsabilitats per aquest fet.
Però a on vivim es passarà per alt tots aquests temes i, des del desconeixement de la realitat abans explicada, lamentarem la desgràcia tot desitjant que no es torni a repetir (obviant que porta més de 5 anys repetint-se).

Ara bé... Com a nota positiva de tot plegat tenim la inestimable tasca dels bombers, cossos de seguretat i emergències mèdiques, voluntaris i tothom qui ha ajudat sobre el terreny a extingir aquest incendi i atendre a les persones afectades.
Les xarxes socials van plenes de missatges de reconeixement a la seva tasca, alguns dels quals provenen de perfils institucionals que han tornat a veure com els bombers els salven el cul davant un altre exemple de mala previsió i actuació per evitar aquests desastres.

Així doncs, governants i patidors de mals governs avui coincidim en una cosa...

Sort en tenim dels Bombers... GRÀCIES!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada