dijous, 27 d’agost del 2015

Alcalde de Girona.., ò Alcalde PuigdeTrons?



Afectacions a la circulació de vehicles i a peu.

Afectacions a l'accés veïnal a les vivendes.

Afectacions a l'ús dels aparcaments dels veïns de la zona.

Afectacions a l'ús d'aparcaments públics, degut a que aquests estan reservats per personal del rodatge.

Afectacions a les "rutes turístiques".

Tancament temporal de negocis, compensats econòmicament per la productora HBO.

Extracció de mobiliari urbà de les zones afectades (fanals, senyals, indicadors, bancs, papereres, pilones,...), i muntatge un cop acabi el rodatge.

Prohibició de la circulació de persones per l'espai públic segons necessitats del rodatge.

I, per suposat, unes taxes associades a totes aquestes afectacions derivades de l'ús de l'espai públic i alteració del mobiliari urbà que, segons les ORDENANCES FISCALS de Girona, li corresponen a la productora de Joc de Trons...

Ara bé... Coneixem l'import d'aquestes taxes?

Les cobrarà l'Ajuntament de Girona o, com ja ha dit públicament l'Alcalde Puigdemont, les condonarà en nom del prestigi, la postal i el retorn a la ciutat d'ingressos "indirectes"?

I els principals damnificats (ciutadania i comerç), hem tingut el nostre Dret a Decidir si permetre aquest tracte de favor cap a la productora HBO?

Ja ho sap l'Alcalde i l'Equip de Govern què en pensem de tot plegat, o els sembla correcte "expropiar" la opinió pública en nom de la "Marca Girona"?

Decidirà HBO tornar a gravar a Girona, donada la "complaença institucional" davant les seves demandes? I si això passa, tornarem a passar "per l'aro" segons capritx del Senyor Puigdemont?

No és això un greuge a d'altres Projectes cinèfils que, tot i menys ressò mediàtic, tenen els mateixos Drets davant les Ordenances de Girona que regeixen l'ús dels espais públics de la Ciutat?

Moltes preguntes...
Poques respostes.
Ara bé... Exigirem més respostes. Això segur!

Mentrestant, i com diu aquest article del Diari de Girona , les afectacions "d'última hora" segueixen creixent...

Queda clar que tot aquest "GUIRIgall" és una imposició del batlle de la ciutat, el qual es creu amb el poder de DECIDIR quí paga i quí no paga més enllà d'unes Ordenances de ciutat aprovades al Ple Municipal que, precisament, ell presideix.

Queda clar que la ciutadania poc podem fer davant aquests exemples d'autoritarisme representatiu, tot i que sempre podrem exigir transparència i ser consultats pel devenir de la nostra ciutat.

Queda clar que ha nascut un nou Clan fora de les pantalles el qual actua, dit polze amunt ò avall, igual que els ja existents a la popular sèrie.

I aquest Clan ja no es diu Puigdemont.
A partir d'ara es dirà PuigDeTrons...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada