dilluns, 6 de juliol del 2015

Vol Gastronòmic.., o Gol Astronòmic?



Un cop passat un any de la implantació del Vol Gastronòmic sobre el Pont de Pedra de Girona, convé preguntar-se quí collons ha permès tal fiasco...

Un cop passat un any de la instalació d'aquesta ferralla sobre el Pont de l'Onyar, convé preguntar-se quí nassos ha permès tal presa de pél...

Un cop passat un any de la introducció rectal d'un "Restaurant" sobre el Pont de l'Onyar, convé mirar enrera i preguntar-se si en lloc de "Vol Gastronòmic" el seu nom hauria d'haver estat "Gol Astronòmic".

Si no recordeu el procés d'aprovació del Projecte Vol Gastronòmic, us en faré cinc cèntims de manera cronològica:

-Tot es remunta a l'aprovació en Ple Municipal de l'adquisició del Fons d'Art Santos Torroella per la bestiesa de 4 M d'€ (més els 6 M d'€ de reformar l'actual Casa Pastors).
Degut a que aquesta era una proposta personalista de l'Alcalde Puigdemont, la qual fins i tot comptava amb la desaprovació de part de l'Equip de Govern Municipal de CiU, en Carles I el "Convergent" va haver de buscar al.liats dins dels lobbys turístics de la ciutat de Girona perquè exercissin caciquisme en la "defensa" de la compra d'una col.lecció d'Art, finançada en gran mesura amb el rebut de l'aigua dels Gironins i Gironines i amb la hipoteca de futures partides pressupostàries del capítol d'inversions de Girona.
I aquí va trobar la complaença  i la incondicionalitat del duet  Josep Campmajò i Toni Vallory, els quals van arribar a pressionar a Regidors/es de l'Ajuntament de Girona perquè votessin a favor de l'aprovació de la compra del Fons d'Art Santos Torroella (el qual, per cert, encara no ha tret l'aigua clara ni s'en coneixen tots els detalls).

-Us preguntareu perquè hi va haver tant d'interès de determinats lobbys Gironins a fer de gossos de cacera de l'Alcalde Puigdemont, oi?
Doncs arrel d'aquesta tasca, els uns han tingut totes les eines Municipals per intentar fer-se amb la gestiò de determinats Menjadors Escolars de la Ciutat de Girona, i els altres (que resulten ser, en part, els mateixos) varen acordar amb l'Equip de Govern Municipal l'acceptació de tirar endavant el VOL GASTRONÒMIC.

-I aquí comença el Festival...
Resulta ser que van vendre el Projecte Vol Gastronòmic com un "aparador de la gastronomia Gironina en un restaurant itinerant per diverses capitals Europees a on, per només 65€, podríes ser cuinat pels millors xefs del Territori" i, per suposat, a l'Alcalde Puigdemont se li van entelar de nou les ulleres i va signar a ulls clucs.  

-A l'hora de signar conveni per certificar l'acord Municipal davant aquesta "ganga", sembla ser que:

a) Patrimoni de la Generalitat (patrimoni, precisament, del "Non Grat" Regidor Pluma) fa la vista grossa a la bestiesa de colocar una estructura metàlica sobre la postal Gironina del Pont de Pedra.
b) Davant la obligació d'establir una taxa a tal ocupació de l'espai públic amb finalitats lucratives, resulta que l'Ajuntament de Girona cataloga el Vol Gastronòmic com a BAR-XURRERIA (a uns 6.000€/any de taxes) enlloc de considerar-lo com un RESTAURANT (que és, de fet, el que era i responia a uns 24.000€/any de taxes d'ocupació de l'espai públic).
c) A més a més, dels 6.000€ de taxes Municipals que li tocarien pagar al BAR-XURRERIA Vol Gastronòmic, resulta que l'Equip de Govern Municipal de CiU acorda assumir una part d'aquesta taxa a través de tiquets de cortesia per convidar a amics, familiars i coneguts, de Regidors/es de l'Ajuntament de Girona.
d) Així doncs, la ciutadania Gironina deixa d'ingressar calers en concepte de taxes per activitats comercials i es fa un tracte de favor als promotors del Vol Gastronòmic, posant-se en contra un Sector hostaler Gironí massa tocat amb mesures restrictives de l'activitat nocturna del Centre Històric de la Ciutat, i en clar prejudici davant la implantació d'invents promocionals com el Vol Gastronòmic apadrinats pel batlle de la ciutat.
e) I tot i aquests aspectes dignes de portar a qualsevol Jutjat de Guardia, el Ple Municipal de Girona acaba acceptant tal tripijoc turístic en una nova demostració de la permissivitat de la oposició Municipal davant decisions presidencialistes de CiU i, en concret, davant l'acceptació de plantar un esquelet metàlic en Ple Centre Històric de la Ciutat.

I passat un any de l'inici del Vol Gastronòmic, cal fer balanç de l'èxit i/o fracàs de la iniciativa oi?

Doncs resulta que aquest Restaurant que pretenia fer ostentació de l'Elitisme Social, ja que desde fora del Vol podíes veure quí era capaç de pagar 65€/cobert, ha acabat acollint reunions, Festes de Cumpleanys i cel.lebracions vàries, que buscaven maquillar un fracàs empresarial i polític de l'alçada d'un campanar.
I és precisament ara, quan no hi ha maquillatge que dissimuli tanta lletjor ni apareix cap ciutat Europea que vulgui acollir aquesta ortopèdica estructura , que la viabilitat d'aquesta aventura es posa en dubte i porta als promotors de la mateixa a demanar una pròrroga que, fent un exercici de cura d'humiltat però manca d'autocrítica, l'Ajuntament de Girona ha denegat al.legant que el Vol Gastronòmic ha estat, precisament, un Gol Astronòmic per a les necessitats reals de la ciutat de Girona.

Així doncs, algun dia s'emportaran l'estructura de ferro sobre l'Onyar i buscaran el seu nou emplaçament a qualsevol dipòsit de material privat o Municipal, tot esperant que algun altre Alcalde o Alcaldessa mossegui l'ham del Vol Gastronòmic.

I ho voldran fer sense fer soroll per veure si tenen la sort que ningú se n'adoni, però això no passarà...
Doncs jo els recomano que, tal i com diu l'Enric Cardona Garcia al facebook, portin aquesta estructura sobre l'Onyar a l'alçada de La Creueta per tal que faci un mínim servei i es converteixi en el pont sobre l'Onyar que tant anhelen els veïns i veïnes del Sector Est de Girona.
Potser seria la única utilitat d'una estructura metàlica que ha tornat a demostrar que no tot s'hi val, i que hi ha decisions Governamentals que t'acaben petant a la cara.

I ara ens trobem amb la següent situació:

-No sabem quanta pasta ha costat o s' ha deixat d'ingressar de l'activitat del Vol Gastronòmic, informació que només sabrem si hi ha una Auditòria amb Garantíes sobre el que ha suposat, directe/indirectament i des d'una vessant econòmica, el Vol.
-No tenim ni idea de quina serà la següent aventura promocional de l'Alcalde Puigdemont promoguda, de nou, pel lobby turístic afí als interessos instaurats a la Plaça del Vi de Girona desde l'any 2011.
-Hi ha hagut un precedent de tracte de favor a un lobby determinat de la ciutat, deixant en anècdota el compliment equitatiu de les Ordenances Reguladores de l'activitat a la ciutat de Girona, i demostrant que obté més privilegis qui més ensabona el poder de la ciutat.
-Si no apretem entre tots i totes, es passarà pàgina de tal fiasco sense fer gaire soroll ni treure'n l'aigua clara.

Sigui el que sigui, haurem d'estar a sobre per saber fins l'útim detall del Vol Gastronòmic...
I haurem de demanar responsabilitats polítiques pel que ha estat un pedaç elitista enmig d'una realitat ciutadana popular, i un mal d'ulls urbanístic per molts Gironins/es.
Pel que ha estat una gran cagada.
Pel que ha estat una imposició opaca i d'esquenes a gran part de la ciutadania de Girona.
Per tanta inoperància.
Per aquest Gol Astronòmic.

#mandagüevos 




2 comentaris:

  1. Xavier Villareal, la teva manera de manipular la informació fa tuf d'estafador. M'explico: No pots acusar-me de donar suport a cap alcalde ni cap proposta de cap govern a canvi d'absolutament res que no sigui el bé comú del territori. Dit això i per a deixar clar com ets capaç de mentir públicament i per escrit, tan sols em remeto a un punt (n'hi hauria d'altres però me'ls reservo per una altre ocasió) en aquest link: http://escudellasolidaria.blogspot.com.es/.../acta-reunio... que és una acta del blog d'escudella Solidària que tu mateix vas escriure, es pot veure que al gener de 2013 -1 any abans de sentir a parlar del fons Santos Torroella- Nosaltres ja teníem el projecte Restaurants del Cor en marxa i feia dies que el compartíem amb vosaltres i amb qui calgués per a sumar. Ja sabíem en quina escola es començaria i vam estar mesos ofereint-nos per a tot el que fos necessari per a tirar endavant el projecte principal d'escudella Solidaria (ara paralitzat, malgrat haver rebut gairebé 30.000€ de subvencions públiques i, ara a més, amb demandes judicials amb els veïns...). Em sap molt greu -i diu molt poc de la teva persona i manera de fer política que practiques- que precisament tu carreguis contra una associació sense ànim de lucre que durant el primer curs que hem pogut treballar directament sobre el terreny, i, a diferència de vosaltres, SENSE CAP SUBVENCIÓ PÚBLICA, els voluntaris que integrem aquest projecte, hem estat capaços de fer-nos càrrec i servir més de 500 dinars als menors d'edat qui més ho necessitaven del barri del Pont Major, durant les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa. Queda clar perquè t'han abandonat a la Mesa d'Entitats, la gent vol veritats. N'estem farts que hi hagi qui fa servir plataformes associatives per a fer-se un lloc una mica destacat en la política -Mira què ha passat amb la teva amiga i companya de maneres de manipular i tergiversar, la Nuria Terés-. Bé, tot desitjant que et millori la memòria per a no fer-les tan sonades, m'acomiado.

    ResponElimina
  2. Benvolgut Toni,

    Entenc la teva molèstia amb l'article d'opinió, doncs tu has viscut el procés del vol Gastronòmic des de la banda "beneficiària" i oposada a la que jo he viscut i sentit.
    Tantmateix, denoto malestar cap a la meva persona ja que parles de temes (aprofitament de les Entitats per interessos polítics, blablabla) que demostren que tu ja estaves emprenyat abans de l'article i que lo teu és un tema personal.
    I, per últim, no se què hi pinta la Núria Terés aqui (deus estar en"mode ventilador" i també deus tenir quelcom personal amb ella, no?).

    O sigui... Que ha quedat demostrat que el teu comentari és una pataleta i un intent de fotre cortines de fum per no parlar del que va l'article. Del Vol Gastronòmic...

    ResponElimina