dimarts, 15 de setembre del 2015

Ple de Girona del 14 de Setembre de 2015. Crònica d'un nou vodevil...




Estàvem a la Pl. del Vi concentrats, com a XDS Girona, en suport a les persones refugiades i sumant-nos a la Convocatòria de l'Associació Solidaria amb el Poble Sirià (ASPS), i entro al PleGirona a agafar una Ordre del Dia per portar-lo a casa i seguir-lo via streamming.
 

Quan sòc a dins encara es senten les consignes dites amb el megàfon per algunes de les persones manifestants, i veig al Portaveu de "Ciutadans" mirar amb cara d'extranyat a un dels seus companys assegut a la "grada", preguntant-li amb la mirada què passava a fora del Ple.
 

La resposta? Una aixecada d'espatlles tot dient "ni idea".
 

O sigui... Davant la crisi humanitària de persones refugiades que està vivint la societat, i tenim Grups Municipals que desconeixen la convocatòria recolzada per les Entitats Gironines en defensa dels Drets Socials?

Una VERTADERA demostració de la desconexió que viu la política amb el carrer.

Ciutadans en son uns.
I segur no son els únics...

Un cop a casa em disposo a veure la Sessió Plenària.

Comencem pel Vol Gastronòmic del pont de Pedra... 

Sembla ser que, per Decret d'Alcaldia, els promotors de l'invent en questió l'han de desmuntar abans del 21 de Setembre i, si no hi ha "altre opció", les despeses de desmuntatge les haurà d'assumir l'Ajuntament.
Hi ha algún discurs mediàticament bel.ligerant per part de CUP i ERC i poca cosa més...

Passarà el que hagi de pasar. I qui díes passa.., anys empeny.
Ara bé... Aquest tema no morirà aquí. Queda dit.

Seguim amb temes d' Hisenda com la petició a l'Estat Espanyol d'una ampliació del termini de retorn de la liquidació definitiva de l'exercici 2013 d'ingressos de l'Estat.
O sigui... L'Equip de Govern demana a Madrid 10 anys, a començar a partir de 2016, per tornar 1M d'€ al Govern Central ?!?!

I davant d'això.., em pregunto: si al 2016 ja serem Independents i tindrem tants diners, perquè no ho paguem de cop i així no hem de tractar amb Madrid durant 10 anys?
Ai ai ai... Per una banda es fan fàstics amb Madrid.., i per l'altre els demanen poder pagar els deutes a plaços?
Pels calers no hi ha pàtria ni bandera... Només calers.
 

Després d'informacions de Decrets d'Alcaldia i altres acords presos, passem al torn de Mocions.

En tenim algunes per cumplir expedient i recordar que alguns Grups Municipals hi son a la oposició (ERC (parc d'habitatge social), PSC (gratuïtat llibres de text), i Ciutadans (Taula permanent d'habitatge)).

En tenim una de conjunta (CUP, ERC-MES i PSC) i molt important, amb la qual es demana que Girona s'adhereixi a la xarxa de ciutats acollidores de les persones refugiades pel conflicte Sirià. S'aprova per unanimitat tot i que alguns Grups Municipals, tal com he comentat a l'inici del post, voten a favor sense tenir ni idea del que passa a la Pl. del Vi moments abans de la votació.

I, per acabar, en tenim dues d'electoralistes amb l'únic afany de fer Campanya abans de les Eleccions Catalanes del 27S.
 

La primera la presenta Ciutadans, demanant una Auditoria General de l'Ajuntament de Girona, la qual es converteix en un espectacle de retrets i teatralitzades emprenyades.
La conveniència de realitzar Auditoríes a les Administracions Publiques és evident...
Però la cortina de fum a la opacitat administrativa és senzilla, i el contingut de la moció  s'acaba diluïnt en acusacions de voler fer servir el Ple Municipal amb finalitats electoralistes davant el 27S.
La moció es denega.., i seguim amb el show...

M'en vaig a buscar les crispetes i, SORPRESA! 

Molts dels que abans s'indignaven per l'afany electoralista de la mociò anterior presentada per Ciutadans, es feliciten per la "conveniencia" de la moció presentada per la CUP perquè l'Ajuntament de Girona reconegui el caràcter PLEBISCITARI de les Eleccions Catalanes del 27S.
 

Els ulls s'em posen com a taronges i, davant el prometedor espectacle que està a punt de començar, corro a la nevera a buscar un refresc per acompañar les crispetes.
 

I llavors.., ACCIÓ!
El Ple de Girona passa a ser un vodevil d' acusacions, retrets, desqualificacions i discursos supramunicipals, amb l'únic objectiu de titulars beneficiosos pel resultat del 27S.
 

Una moció impulsada per la CUP per convertir el PleGirona en un Debat Electoral i, "sense voler-ho", aprofitada per tots els Grups Municipals del Consistori per sumar-se al despropòsit. Un Ple Municipal de la ciutat de Girona convertit en un platò de Debat Electoral pre-27S? #mandagüevos

Total... La moció s'aprova i la ciutat de Girona passa a reconèixer el plebiscit del 27S.

Però el show encara continua, ja que passem al fantàstic torn de Precs i Preguntes. Un punt a on els Grups de l'oposició pregunten i l'Equip de Govern Municipal fa un exercici eufemístic, per tal de no evidenciar la manca d'interès per contestar a l'allau de preguntes "a la carta" de la oposició.

A les múltiples preguntes sobre com estan certs processos oberts, casualment tots estan a prop de tancar-se... "La setmana que ve ens hi reunim", "demà tenim una resposta" i "ho mirarem", son les respostes més emprades.

Amb la queixa plantejada per ERC sobre l'alçada del rètol del supermercat "Aldi" de les Hortes de Sta. Eugènia, queda evidenciat que la destrossa del parador del Güell en benefici de la especulació urbanística és ja un tema "acceptat" i secundari.

Alguns dels Grups compleixen amb la pregunta "de rigor" sobre la passera de Mas Ramada, la qual s'eternitza davant la manca sistemàtica de respostes i accions.

Però hi ha un Prec que em deixa impactat i pel qual quasi m'ennuego amb les darreres crispetes de la bossa... 

Resulta que la CUP pregunta sobre el motiu de la condonació de les taxes a la productora HBO, derivades de la gravació de Joc de Trons. Unes taxes que, segons l'estudi fet per Compromís amb Girona , ascendeixen a 218.996€ i no s'ingressaran per compensar les despeses producte de la gravació de la popular sèrie. 

I resulta també que el conveni entre Ajuntament de Girona i productora HBO, al qual hi ha especificats alguns dels acords presos entre les dues parts perquè Girona aculli la gravació de Joc de Trons, el coneixíen TOTS els Grups Municipals des d'un temps enrera!

Mentres sentia l'Alcalde de Girona dir que, gràcies a Joc de Trons, Girona ha estat esmentat 1.330 M de vegades al twitter (que no signifiquen 1.330 M de turistes, eh?), em volta pel cap la idea que TOTS els Grups Municipals ja coneixíen el conveni en qüestió i pel qual hem preguntat via Registre Municipal.

Llavors.., no només parlem d'opacitat de l'Equip de Govern en la publicació del conveni, oi?

Podem dir que la resta de Grups Municipals (ERC-MES, PP, C's, PSC i CUP) també han amagat aquesta informació, i la treuen al Ple Municipal un cop el "desembarcament d'HBO a Girona" ha finalitzat...   
Podem dir que TOTS els Grups Municipals han omès la seva obligació de publicar aquesta informació d'interès ciutadà...
Podem dir que TOTS son corresponsables de la condonació de taxes, ja que el seu silenci administratiu previ ha donat via lliure als plans de l'Alcalde PuigdeTrons.

En fi... Ja només queden crispetes sense torrar a la bossa, i recullo per anar a dormir.
Escolto el darrer "comentari alliçonador" de l'Alcalde.., i un silenci a l'altre banda.

L'emissió del Ple acaba, i m'en vaig a dormir emprenyat.
Ja se que he vist un vodevil... Però aquest no m'ha fet gota de gràcia.

El mes que ve, una altre sessió.
El primer post-27S.
El primer del "nou país"? 




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada