dimarts, 20 d’octubre del 2015

"Girona, ciutat plató..." Crònica del Ple Municipal del 19.10.2015







Just a les portes de les Fires de Sant Narcís 2015, Dilluns teníem un nou Ple Municipal de Girona.
Un Ple amb un munt de punts i Mocions, que preveia la seva finalització a la matinada.
Un Ple a on aprovar, o no, les Ordenances Fiscals de Girona de forma provisional.
Un Ple post-27S i pre-20D, que ens va abocar de nou al partidisme i als espots electorals.

La meva intenció era assistir a la sala de Plens a partir de les 19:30h per seguir el Ple "in-situ". Però la coincidència amb el meu aniversari de casament, bé mereixia la meva absència per tal de poder-ne celebrar molts més.
Així doncs, vaig optar pel mode "on-line" per seguir-ne el seu desenvolupament.

1-Comencem el Ple amb Decrets d'Alcaldia, assabentats i d'altres tràmits, per anar escalfant motors i donar temps a tothom a preparar les crispetes.

2-Passem a l'aprovació "de rigor" de la modificació del text del Pla d'Ordenació Urbana de Girona (POUG), amb la qual es dona via lliure a la construcció de la Clínica Girona a la zona Avellaneda de les antigues naus de la Crtra. Barcelona.
Així doncs, l'efecte colateral del trasllat de la Clínica serà "traspassar" l'antic edifici cèntric pels següents usos: 

a)Per una banda, ampliar les instal.lacions de l'Escola Lorenzana.
b)Per altre banda, destinar la major part de l'edifci per fer-hi un cèntric CENTRE COMERCIAL!!! (El somni humit de l'Equip de Govern Convergent...).

3-Seguim amb l'aprovació de la "Trama Urbana Consolidada SupraMunicipal", amb la qual Sarrià de Ter, Vilabrareix, Fornells de la Selva, Salt i Girona, mancomunaran les seves "forces" per poder acollir grans superfícies comercials, tals com IKEA, i clavar una nou punyal al comerç de barri i proximitat i, de retruc, eixamplar una mica més la oferta de precarietat laboral.

4-Llavors passem als temes d'Hisenda Municipal. Aprovar, o no, les modificacions a les Ordenances Fiscals de Girona per l'excercici 2016.
A l'exposició inicial de la Regidora d'Hisenda Municipal (M.Àngels Planas), l'Equip de Govern Municipal s'emplena la boca de congelar les taxes per cinquè any consecutiu com a demostració de la seva "bondat i compassió amb els més desfavorits".

Us heu parat a pensar que la congelació de taxes no és la millor manera de fer costat a les famílies amb menys recursos?
Imagineu que l'import de les taxes al 2015 son 150 i, degut a la congelació, al 2016 també son 150.
Imagineu una "Família A" que al 2015 tenia uns ingressos de 500 i que, degut a la crisi i a que un dels membres està a l'atur, al 2016 passi a ingressar 450.
I ara imagineu una "Família B" que al 2015 tenia uns ingressos de 500 i que, degut a que han vist augmentats els seus ingressos, al 2016 passi a ingressar 600

Llavors.., tenim el segúent panorama:

a)Any 2015 (taxes 150); 
-tant la "Famíla A" com la "Família B" tenen uns ingressos de 500 i les taxes els suposen un 30% dels ingressos.
b)Any 2016 (taxes 150); 
-la "Família A" ara té uns ingressos de 450 i les taxes li suposen un 33% dels seus ingressos.
-la "Família B" ara té uns ingressos de 600 i les taxes li suposen un 25% dels ingressos

Així doncs, la congelació de taxes ha beneficiat la família que augmenta els seus ingressos (l'import de les taxes passen a ser del 30 al 25% dels ingressos) i perjudica la que els han vist reduïts (passen del 30 al 33%).

Conclusió? 
LA CONGELACIÓ DE TAXES NO ÉS LA SOLUCIÓ PER DONAR RESPOSTA A LA CRISI ECONÒMICA DE LES FAMÍLIES, MÉS ENLLÀ DE BUSCAR TITULARS!!!!!

LA PROGRESSIVITAT FISCAL (establir un % de l'import de les taxes segons la Renda de les famílies) ÉS LA FORMA MÉS JUSTA D'ADAPTAR-SE A LA REALITAT ECONÒMICA DE LES FAMÍLIES!!!!

-En fi... Després d'aquest espot publicitari basat en la congelació de taxes, l'Alcalde Puigdemont fa de tril.lero per intentar fer veure que aquest 2016 no volen pujar un 10%  l'Impost de Bens Inmobles (IBI).
Si la fixació de l'IBI és de competència Estatal, i a Madrid han aprovat la rebaixa del 10% dels IBIs Locals, congelar-lo suposa l'augment del 10% d'aquest impost, no?
Doncs resulta que l'Alcalde s'emprenya per tal "acusació", i acaba escidassant als Regidors i Regidores per dir veritats com punys.
#mandagüevos 

-Seguim amb l'intent de l'Equip de Govern de colar la implantació de "pagament tou" al pàrking dissuassori de La Copa i, més endavant, el de l'extensió d'Emili Grahït direcció La Creueta., fent servir d'hostatge l'anterior aprovació d'un Pla de Mobilitat que, segons ells, ja contemplava aquesta proposta...
Mentida podrida!!! No cola!!!

-I per acabar amb aquest punt dedicat a Ordenances, l'Alcalde Puigdemont intenta "legalitzar" la condonació de taxes per gravacions cinematogràfiques que beneficiïn la ciutat, per tal de "blanquejar" els 223.000€ que recentment ha condonat a la productora de Joc de Trons passant-se pel forro les Ordenances existents.
Una proposta aquesta que, segons PARAULES TEXTUALS de la Regidora d'Hisenda al mateix Ple Municipal, busca "Convertir Girona en ciutat Plató".
Óle tú!!!! Óle tú... 

-Total... Davant d'un nou vodevil del Govern Convergent, l'oposició s'uneix per no deixar passar aquesta presa de pél i, en un gest inèdit, imposa el sentit comú a la Sessió Plenària i fa servir la seva majoria per refusar les modificacions proposades per l'Equip de Govern de CiU.
Ni pagaments tous, ni condonació de taxes a filmacions cinematogràfiques, ni blablabla...
S'aproven les taxes més genèriques, i prou.

Com és de costum, l'Alcalde Puigdemont aprofita el seu "dret" al darrer torn de paraula per tirar de "Nadalisme" i esbroncar a uns Regidors i Regidores que s'han atrevit a posar traves als Plans del Cèsar !!!!!
Doncs deixar la ciutat en mans d'altres mentres vas a passejar la "vara" d'Alcalde, i fer de diputat i de President de l'AMI enlloc que de batlle de la ciutat, té això... Que es revoluciona el "galliner" i fins i tot el soci ERC fa prevaldre el sentit comú al "matrimoni" de Junts pel Sí.

5- Passem al capítol de Mocions:

a)Moció d'UGT per la "Prestació +55 ": resulta que els Grups amb representació al Congrés que, curiosament, han recolzat la Reforma Laboral, s'emplenen la boca de suport a la classe treballadora i, excepte el PP i C's, aproven la Moció per 22 vots a favor. Veurem si amb el temps... Blablabla.

b)Moció conjunta d' ERC-MES, PSC i la CUP, per exigir una nova Llei reguladora del Dret a l'Habitatge: per acord dels tres Grups que la presenten, la PAH Gironès defensa el text de la moció. La Moció és rebutjada pels vots en contra de CiU, PP i C's, els quals es tornen a ajuntar en Defensa de la banca i el capital. Un cop més, queda clar que la lluita pel Dret a l'Habitatge no està al Ple Municipal, si no al carrer.

c)Moció d'ERC-MES per demanar la celebració d'un Dia d'Horaris Europeus en el marc de la Reforma Horaria: curiòs que aquest punt es debati en un Ple Municipal que acaba a les 3 de la matinada. No fa falta dir res més...

d)Moció d'ERC-MES i la CUP en motiu del 75è Aniversari de l'assassinat del President Companys: la dosi habitual del "procés" al Ple Girona. Retrets, baralles identitàries, i més del de sempre. 

e)Moció del PSC per demanar transparència i accés a la informació Municipal: presentat per quedar bé... Aprovat per quedar bé... La transparència ni es demana ni es debat. Es fa.
Tota la resta, electoralisme i fum...

f)Moció de la CUP per debatre el model turístic de la Ciutat de Girona: debatre el model turístic de la ciutat és de sentit comú, oi? Doncs per CiU, PP i C's, no. Així doncs, nou front de la Dreta per blindar el model turístic de la postal Gironina i tombar la Moció. El model que, segons les paraules de la Regidora d'hisenda abans esmentades, "Converteixi Girona en una Ciutat Plató".

6- Per últim, torn de Precs i Preguntes:

-Com ja és de costum, aquest punt serveix perquè tothom compleixi amb l'expedient d'escoltar a la ciutadania i fer d'interlocutor. Per desgràcia, ni l'empenta dels preguntants ni l'atenció dels que han de respondre estan a l'alçada del que es mereixeria aquest punt. 
Així doncs, assistim de nou a un reguitzell d'excuses i patades endavant.
Enlloc de "Precs i Preguntes", crec que aquest punt s'hauria de dir "Qui díes passa, anys empeny".

I per fi acaba el Ple. A les 3 de la matinada!!!!!

La Sala de Plens es va buidant... 
Una Sala de Plens que, com li agrada a l'Alcalde, per una nit ha estat un Plató.
Però no el Plató d'una sèrie Americana.
Sinó el d'un nou vodevil...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada