diumenge, 15 de novembre del 2015

Habemus Ple de Sant Narcís!!!!!





Avui Dilluns a les 19:30h tenim Ple Extraodinari de St. Narcís a petició dels Grups Municipals de la CUP i el PSC Girona.

Un Ple llargament esperat però que arriba per sorpresa, doncs la seva petició de convocatòria no ha estat consensuada ni amb els Grups Municipals de Girona ni, curiosament, amb les Entitats Veinals i de Comerciants del barri de Sant Narcís. 

Un Ple Extraodinari, per cert, que s'hauria d'escampar a la resta de barris i Sectors de la ciutat que, com Sant Narcís, se senten oblidats i a la part del darrera de la Girona de Postal. O sigui.., un Ple que també hauria de ser pel Sector Est, per Pont Major, per Pedret, Santa Eugènia, Can Gibert, Sant Daniel, La Creueta, Taialà, Domeny, Germans Sàbat, Torre Gironella, La Torrassa, Vista Alegre, La Devesa, Campdorà, Fontajau, Les Pedreres i més. Per la majoria, vaja... 

Un Ple de Sant Narcís convocat per parlar d'un Pla Especial desenterrat, casualment, en plena precampanya electoral .

Un Ple Extraodinari a on, com no podia ser d'una altre manera, es parlarà dels efectes de les maleïdes obres del TAV i la resta del Projecte Ferroviari de Girona.


La reposició del Parc Central i altres espais afectats han estat cas d'electoralisme en molts casos, i el Ple Extraodinari no en serà una excepció donada la proximitat de les Eleccions del 20D.

La seva convocatòria va accelerar que l'Ajuntament de Girona fes pública la propera inauguració de dues estacions de Girocleta   i, al dia següent, el PP Girona provoqués l'exclusiva de la licitació de les obres de reposició de la llosa del Parc Central.

A més, la resta de Grups Municipals no han volgut quedar enrera i han fet gala d'una empatia de cara a la galeria amb veïns i comerciants de la zona afectada per les obres del TAV Girona.

Així doncs, el Ple d'avui pot caure en el mateix espiral demagògic en que la política Gironina viu desde fa vuit anys, ja que molts s'emplenaran la boca de compromís amb Sant Narcís i, a sobre, ho faran davant veïns, comerciants i ciutadania afectada, sense que a alguns se'ls hi caigui la cara de vergonya.

Un compromís que no es va veure a la inauguració, fa gairebé tres anys, de la circulació del TAV en una estació "provisional" en superfície, ja que, excepte la CUP i ICV-EUiA Girona, la resta de Grups Municipals i Sectors empresarials Gironins van decidir baixar a les clavegueres Gironines a brindar amb cava amb el llavors Príncep Felip i el Ministeri de Foment, enlloc de donar suport a veïns i comerciants del barri de Sant Narcís de Girona que ens varem concentrar en superfície .

Un compromís que no es va complir quan no s'ha retirat l'enganxina del passadís de connexió amb l'estació del TAV Girona que, segons reconeixia el Regidor del Projecte Ferroviari al minut 4 del vídeo de l'acció ciutadana de retirada de tanques del Parc Central del 23 de Febrer de 2013 , és una vergonya i en demanava la seva retirada inmediata. 

Un compromís que no ha obert ni una porta al "darrera" de l'Estació del TAV Girona que, segons reconeixia el Regidor del Projecte Ferroviari al minut 6 del mateix vídeo, és de justícia pel barri de Sant Narcís. 

Un compromís que és paper mullat ja que, com demostra que gairebé tres anys després no han estat capaços d'aconseguir la retirada d'una simple enganxina, l'Ajuntament de Girona constantment ha parlat molt però no ha fet res més que el que ha aconseguit la pressió veïnal i comercial del barri de Sant Narcís.

Un compromís i unitat política que veïns i Comerciants ja demanaven, desesperadament per cert, a la reunió de la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ del 7 de Març de 2013 . Però tant de temps després, i encara s'espera.


Fins al dia d'avui hem llegit i sentit notícies de tot tipus, amb les quals els Grups Municipals han volgut fer veure que arriben al Ple Extraodinari de Sant Narcís amb els "deures" fets.

Però què hi ha de les compensacions a veïns i comerciants de les zones afectades per les obres?

Què hi ha de les molèsties del dia a dia de les obres i el tancament de comerços?
Què hi ha del núbol de CO2 que ara hi ha a la Pl. d'Europa?
Què hi ha de l'Estació "provisional" en superfície i de la seva única porta d'accés, que deixa el barri de Sant Narcís a la part del "darrera"?
Què hi ha del desconeixement de la majoria dels Gironins i Gironines, de tots els greuges que ha hagut de patir el barri de Sant Narcís pel "progrés" de Girona?
Què hi ha de l'excessiva durada de les obres i dels repetits incompliments de terminis?

Què hi ha de tot això?!?!

Doncs d'això no hi ha res.., perquè diuen que ara no toca.
Diuen que toca mirar endavant i que no s'ha de mirar enrera...

Però per mirar endavant i acordar qualsevol Pla Especial, s'ha de fer de bracet amb veïns i comerciants.
I per entendre a aquells que han patit tant, és imprescindible mirar enrera.

Així doncs, ja poden haver milers de titulars per simular haver fet els "deures".
Però si fem balanç de tot el procés de les obres, aquests titulars mai podran amagar la realitat.

I aquesta realitat és que l'Ajuntament de Girona ha suspès l'exàmen de gestionar aquestes obres i defensar els interessos dels Gironins i Gironines més afectats.
I aquest suspès ja no té revàlida.

Perquè la ferida és massa gran i Sant Narcís s'ha sentit massa sol.

Perquè la Zona Zero parla per sí sola.

Zero compensacions...
Zero informació...
I un Zero pels nostres polítics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada