diumenge, 28 de febrer del 2016

"Albert Ballesta... Contigo acabó todo?"



Arrel de l'inesperat nomenament de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat de Catalunya, el relleu de l'Alcaldia de Girona s'ha convertit en un Circ.

Un Circ a on no hi ha pallassos, ni malabaristes, nans ni domadors...
Un Circ de polítics, escapistes, transfuguisme i ocultació.

Tot va començar amb l'elecció a dit del successor a l'ex-Alcalde Puigdemont. 

Resulta que l'Equip de Govern que ha estat acompanyant a l'actual President de la Generalitat, no servia...
Resulta que el número 11 de la llista Electoral, tampoc servia. Ni el 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, stop!
 
Habemus nou Alcalde en el número 19! I el seu nom és Albert Ballesta!
Però per satisfer aquest nou capritx del Monarca Puigdemont, Convergència Democràtica de Girona va haver de negociar amb Uniò Democràtica per "recolocar" uns Regidors i Regidores que, tot i haver estat escollides per Uniò, negociaven en nom de l'escissió Democristiana "Demòcrates de Catalunya" tot i que aquesta nova formació no s'havia guanyat el dret Electoral de tenir representació Institucional. 
Un autèntic exercici de transfuguisme polític diluït en el vodevil successori Gironí.

Així doncs, tenim Ple d'Investidura d'un candidat a l'Acaldia de cul amb un Equip de Govern ningunejat pel seu anterior líder espiritual...
Tenim un Ple d'Investidura que, sorpresa!, s'ha de repetir per un error de procediment d'un Alcalde forjat en la legalitat institucional després de les seves experiències com a Secretari de diversos Ajuntaments locals i places de funcionari en diversos càrrecs de nomenada a la Generalitat de Catalunya.
Tenim un espectacle lamentable cobert per tots els mitjans de comunicació catalans i estatals, els quals deixen entreveure una preocupant incapacitat del nou batlle Gironí.
Tenim investidura d'un nou Alcalde sense aplaudiments...

Un cop tenim nou "líder" a Girona, li toca fer d'Alcalde...
Al primer Ple Ordinari, la oposició de l'Ajuntament mostra certa connivència amb l'Albert Ballesta producte de la llàstima que provoca tanta incapacitat en la Presidència del Ple de la Corporació.
Un Ple amb els mínims punts de l'Ordre del Dia com per superar el tràmit i anar a dormir a l'hora del "Club Super3".

Llavors, apareix el tema de les campanes de la Catedral silenciades, via decretazo Puigdemontista, sense consultar a la ciutadania resident a Girona i en resposta a les queixes d'un Hotel que al.legava denúncies de turistes pernoctadors.
Resulta que una representació de veïns i veines del barri Vell demana que les Campanes tornin a sonar, i es munta un merder considerable...
I sabeu què va fer l'Alcalde Ballesta?
Creieu que va decidir preguntar a la ciutadania en forma de Consulta?
Creieu que es va assentar amb tothom enlloc de respondre, de forma oportunista, a una denúncia veïnal?
Doncs no... Va anular el decretazo del seu antecessor amb un altre cop de Decret signat pel seu puny i lletra amb el qual han tornat a sonar les Campanes, d'acord a una normativa sobre Centres de Culte Religiòs. 
Una democràcia entesa de forma singular que, fins a nova denúncia d'un tercer actor, seguirà regint les hores i els quarts de la nostra Catedral Gironina.

Els díes passaven i les Campanes anaven tocant, fins que l'Agenda política Municipal va portar un nou tema sobre la taula: el cartipàs Municipal.
L'Equip de Govern de CiU Girona (en Realitat Convergència i ex-Unió), té 10 Regidors de 25 a l'Ajuntament de Girona. Un Govern en minoria que, per suposat, necessita de suports i/o abstencions per l'aprovació del Cartipàs de Girona.


Al flamant Alcalde Ballesta se li obria una porta per fer de batlle i negociar un pacte d'estabilitat a l'Ajuntament de Girona.
L'acord amb ERC era senzill ja que a l'inici de legislatura varen aprovar conjuntament el cartipàs proposat per l'Equip de Govern liderat, en aquell moment, pel President Puigdemont.
Però no s'havia d'obviar el factor Ballesta i la seva incapacitat per fer d'Alcalde. I no va decebre...

Primer de tot, prepara un cartipàs a on redueix el nombre de càrrecs de confiança a costa d'un exGerent recolocat en una altre àrea de menys pedigrí, instaura la figura de ViceAlcaldia per compensar el seu soci d'Unió (bé... D'escissió d'Unió però "oficialment" UDC) en la renúncia de l'Alcaldia, eixampla a 7 les tinències d'Alcaldia per premiar la submissió dels Regidors i Regidores ningunejades, s'espolsa les àrees de Turisme i Cultura i, per rematar-ho, s'adjudica un sou de 75.000 €/any en concepte d'Alcalde a temps total (quan, per cert, s'ha espolsat àrees importants de la ciutat).

I amb aquesta proposta de cartipàs anunciada a tort i a dret a la Premsa, l'Alcalde Ballesta proposa llavors la negociació amb una ERC de Girona que, naturalment, estableix línies vermelles en la negociació i presenta altres propostes que condicionen el seu suport d'estabilitat o, fins i tot, la seva entrada al Govern Municipal.

Com si ja fòs un costum a la ciutat de Girona, el primer Ple d'aprovació del cartipàs programat pel 19 de Febrer es suspèn per falta d'acord amb cap Grup Municipal.
 
L'Alcalde veu perillar el seu modest sou de 75.000 euracos i, enlloc de seguir negociant amb el soci "processista" ERC, s'en va amb l'aliat natural de CiU... S'en va a picar la porta de la dreta política de la ciutat de Girona, PP i Ciutadans, i tanca un acord d'aprovació del cartipàs amb el qual garantirà el seu sou d'Alcalde i d'altres aspectes de dretes protegits amb pany i clau.

La sorpresa a la ciutat és majúscula. No s'entén com a la "Gàl.lia" de l'independentisme a Catalunya, es pugui pactar amb l'enemic Espanyol del procés català.

I llavors, arriba la nova data del Ple de cartipàs Municipal (25 de Febrer de 2016).
Però les sorpreses no acaben aquí... El dia abans, Ciutadans es fa enrera en l'acord al.legant diferències identitàries a ulls de tothom i sobrevola la opció de tornar a posposar el Ple per vergonya de propis i extranys.
L'Alcalde Ballesta desepera i, dos hores abans del Ple, truca a ERC mercadejant amb el seu sou i proposant la seva rebaixa a 68.500€/anys (un sou precari, vaja...).
ERC es manté ferma en la seva ideologia i refusa la proposta de CiU si no s'inclouen els punts que els Republicans van plantejar a l'inici de la negociació del cartipàs.

El Ple s'acaba cel.lebrant i, d'acord amb el guiò del vodevil Gironí, es denega tant el sou de l'Alcalde com els càrrecs de confiança assignats a dit.
Una Sessió plenària amb un monòleg final de l'Albert Ballesta farcit de ressentiment, a on culpa a ERC d'una situació que el mateix Alcalde va provocar, justifica la seva arribada a l'Alcaldia com a un tema de país, va de víctima i d'heroi, engega el ventilador exculpatori, qualifica les propostes de cartipàs de la CUP i ERC de poc serioses i, per rematar-ho, arriba a dir que molta gent vota a la CUP per desconeixement del seu programa Electoral.

I amb això acaba el Circ del 25 de Febrer... Un espectable lamentable que, sincerament, la ciutadania de Girona no mereixíem però que varem haver de patir.

I la pregunta és... Perquè Carles Puigdemont?
Perquè vas escollir Albert Ballesta com el teu successor?
Perquè vas ningunejar els teus anteriors companys de viatge?

Des que CiU va guanyar les Eleccions Municipals de Girona el maig de 2011, han governat sempre en minoria amb 10 Regidors.
Una forma de Govern que, a través dels pactes puntuals amb tots els Grups Municipals de l'Ajuntament de Girona, va anar tirant sense necessitat de pactes estables de Govern.
Una Geometria variable (altrament dita "Puta i Ramoneta"), forjada gràcies a les capacitats "fenícies" d'un autèntic comerciant polític: Carles Puigdemont.

I sobre el model de ciutat impulsat per CiU desde la seva arribada al Govern de la ciutat, doncs anem allà mateix... Una aposta personalista d'una persona que tant silenciava campanes, comprava coleccions d'Art per 3 M d'€, s'obssessionava en el turista i la postal Gironina, s'oblidava dels barris, com perdonava taxes a productores americanes i les convidava a tiberis pagats amb diners públics.

Però aquests models presidencialistes, autoritaris i personalistes de Govern, tenen un perill... Que quan no hi ha la persona, s'acaba el model.
I és en aquest punt a on Carles Puigdemont es va equivocar en l' elecció del seu successor, ja que devia pensar que un titella seria la millor garantia de continuitat del seu model de ciutat, enlloc de permetre l'arribada a l'Alcaldia de persones amb prou personalitat com per fer oblidar la figura omnipotent de l'actual Molt Honorable.

Així doncs.., així està el pati...
El Sr. Albert Ballesta ha resultat ser una titella incapaç, soberbi, orgullòs i falsament èpic.
I ara està heretant tots els marrons que el seu predecessor li ha deixat a l' Agenda.
Que si un Equip de Govern emprenyat...
Que si una oposició en majoria i sense cap pacte de Govern estable...
Que si unes Campanes. Que si uns quadres. Que si un Gerent. Que si un sou inexistent...
I el pitjor de tot... Una ciutat sense més timò ni guionització que la interioritzada a la ment de l'actual President de la Generalitat i l'ex-Gerent de l'Alcalde. Una Girona en pilot automàtic però sense rumb definit...

És per tot això que les direccions de CDC i ERC ja han actuat, i han acordat el casori de conveniència de les seves filials locals de Girona.
La relació actual entre CiU i ERC no és bona, i menys després del darrer Ple de cartipàs Municipal.
Però la incapacitat manifesta de l'Alcalde Ballesta fa imperatiu un acord estable de Govern per no embolicar més la troca i, de cares a la opinió pública, salvar el cotarro nacionalista a la capital sobiranista.

Perquè la titella ha sortit "rana", i ara és massa tard per tirar enrera...

Qui conegui a en Carles Puigdemont sabrà que és beligerant amb tothom qui, a criteri seu, falti al respecte de les Institucions Públiques.

Doncs arrel de l' elecció d'Albert Ballesta com a Alcalde de Girona, la ciutat ha hagut d'assistir a un circ successori que ha provocat la reprovació i el rebuig públic vers una institució governamental en hores baixes de credibilitat i sensatesa.

I aquest flac favor a la institució local Gironina no l'han provocat ni uns antisistemes, ni uns activistes

melenuts...
Aquesta falta de respecte a la legitimitat de l'Ajuntament de Girona l'ha tingut l'actual President de la Generalitat de Catalunya.
Aquest vodevil polític l'ha provocat en Carles Puigdemont i Casamajò, i després se n'ha anat "de rositas".


Per últim, i com al nou Molt Honorable li agraden les frases futboleres, voldria acabar fent referència a algunes cites conegudes del mòn de la pilota.


La primera és "Porqué? Porqué? Porqué Albert Ballesta?"
I la segona és "Albert Ballesta... Contigo acabó todo?" 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada