dimarts, 12 d’abril del 2016

SocioVergència... Inici d'una nova legislatura a Girona.




Dilluns 11 d'Abril a les 18h (una hora gens compatible amb l'horari laboral, per cert), comença el primer Ple Ordinari de la nova legislatura SocioVergent a Girona.

Lluny queda el vodevil successori de l'ex-Alcalde Puigdemont.
La guerra interna de CiU...
El ball de cadires...
El pas d'en Ballesta "El Breu" per l'Alcaldia Gironina...
La renúncia de Regidors i Regidores...
La compensació en forma de ViceAlcaldíes...
L'acord de CiU amb PP i C's per un sou de l'Alcalde...
El trencament de l'acord...
El diàleg forçat entre CDC i ERC...
El nou trencament amb els Republicans...
La dimissió de l'Albert 19...
L'acord d'estabilitat de Govern amb el PSC abans de la dimissió...
El nomenament de Marta Madrenas com a nova Alcaldessa...
L' entrada del número 20 de la llista com a Regidor responsable...
El repartiment de Regidoríes, càrrecs eventuals, canvis de Gerents,...
El transfuguisme a Demòcrates...
I el silenci d'Unió.

La distribució de cadires a la Sala de Plens barreja Convergents i Socialistes, i asseu a Sílvia Paneque (la principal vencedora del vodevil successori) còmodament a la taula presidencial com a 1a Tinenta d'Alcaldia.
 

Així doncs, el Ple Municipal s'inicia amb innumerables Decrets d'altes de nous càrrecs eventuals fruit de l'acord d'estabilitat SocioVergent, i amb una fluixa assistència de públic culpa del canvi horari del Ple.
Un inici de Sessió Plenària que, gràcies a Ràdio Compromís , puc seguir desde la feina a través d'un canal d'audio llargament reivindicat pels habituals del dia a dia Municipal.

Continuem amb Convalidacions, Comissions Informatives i aprovació de reglaments d' igualtat, pactes d'Alcaldes pel Clima i l'Energia, modificacions contractuals amb EULEN.., i el Pla Especial per la regulació dels clubs i Associacions de Cannabis. Un Pla centrífug que pretén emplaçar aquests espais de consum a la "perifèria" de Girona, amb condicions d'emplaçament urbanístic que pretenen amagar aquesta activitat a la "Girona Manaia".

Llavors, entrem en territori de Mocions...

En primer lloc, una de doble per donar suport a la Declaració per a l'acollida de les persones Refugiades a Catalunya i el rebuig de l'acord de la Unió Europea amb Turquia davant la crisi humanitària de les persones Refugiades.
Una moció aprovada gairebé per unanimitat i farcida de discursos empàtics amb unes persones refugiades, el patiment de les quals fuig de la nostra imaginació. I mentrestant, a la Plaça del Vi, sona el repic de les cassoles a la concentració setmanal de la Plataforma #GironaAcull, la qual concentra l'acció de col.lectius, Entitats i ciutadania de Girona, coordina el suport a les persones Refugiades, i reivindica víes segures per a les persones que fugen de conflictes bèlics.

La següent Moció presentada per C's, per la implantació d'un sistema de seguretat per a nens i nenes de Centres Escolars ("IKANGURO"), és retirada pels mateixos en la linia d'un grup que al redactat de la moció manté com a sol.licitants a "C's Figueres". O sigui... Complir expedient.

La Moció del procés no pot faltar a la cita, i es presenta una petició de suport als Municipis Catalans  "perseguits" per l'Audiència Nacional arrel del recolzament a la declaració del 9N.
Assistim a l'enèssim debat identitari, a les eternes enganxades entre PP, C's i Cia, i s'aprova la moció amb el vot a favor dels grups nacionalistes catalans.
I aquesta moció posa de manifest la discrepància identitaria entre els nous socis de Govern Municipal, ja que CiU hi vota a favor i el PSC aposta per l'abstenció.
Una discrepància ja coneguda i assumida per ambdues parts en el pacte d'estabilitat local, la qual no evita l'aprovació de les mocions identitàries ja que, per a aquests temes, CiU té altres socis estables com son ERC i la CUP.

Seguim amb una moció de la CUP per la equiparació de famílies nombroses i monoparentals, la qual refusa els 14 vots de la SocioVergència.

La següent Moció, presentada per ERC-MES per desencallar el Pla Especial de les Pedreres, és rebutjada pels mateixos 14 vots del nou Equip de Govern SocioVergent, després d'una baralla dialèctica plena de retrets d'oportunisme i politització d'aquest tema, que demostra la ferida encara oberta entre CDC i ERC.
Es demana més temps (quan el tema porta ja uns 30 anys), i qui díes passa anys empeny. 
Veurem si les famílies afectades per la reurbanització del Pla Especial de Les Pedreres, tenen garantia social davant futurs canvis habitacionals. 
I aquesta moció deixa una imatge curiosa... La rèplica de l'Equip de Govern al torn final del punt la fa l'Alcaldessa (Marta Madrenas), el ViceAlcalde (Eduard Berloso) i la 1a Tinenta d'Alcaldia (Sílvia Paneque). Au! Tres en un, que demostra la quota de protagonisme que cadascú defensa dins del pacte (CDC, Demòcrates i PSC).



I la última de les Mocions és presentada pel PP amb l'objectiu de definir un Pla Estratègic de la ciutat de Girona 2016-2020, i calendaritzar la seva el.laboració de 3 a 6 mesos. Un termini aquest que xoca amb l'Equip de Govern, el qual demana, de nou, més temps per treballar-lo entre tots els grups, redactar-lo i aprovar-lo en Sessió Plenària.
És llavors quan la Portaveu Popular prefereix aprovar la Moció i accedeix a eliminar terminis d'el.laboració del Pla Estratègic, portant el tema a l'enèssima comissió de "treball" i seguir-lo marejant entre Sessió i Sessió Plenària. Un terreny aquest de les Comissions, que és la coartada perfecte de la classe política Gironina per dir que hi estan treballant. I, com sempre, qui díes passa anys empeny...

Amb això passem al torn de Precs i Preguntes i, per primer cop, assistim a una resposta concreta i satisfactòria a càrrec del Regidor entrant de CiU Narcís Sastre, el qual dona sentit a
un punt de l'Ordre sovint menystingut tant per la hora de la nit com per la manca d'interès d'aquelles persones a les que va adreçat.

I amb això, a les 23:19h, s'aixeca la sessió del primer Ple Ordinari de la nova legislatura SocioVergent.
Una legislatura que tindrà, amb els 14 vots estables del pacte CiU-PSC, una majoria absoluta que liquida geometríes variables i col.loca a la oposició com a prescindible per arribar a pactes que, amb la SocioVergència, ja estan garantits  tot i les contradiccions que sempre afloren les hemeroteques.
I el fet que el PSC hagi entrat a l'Equip de Govern de Girona ha deixat al Ple Girona sense la principal oposició a CiU, ja que els pactes a nivell català de CDC amb ERC (JxSí) i la CUP (acord d'investidura) han convertit aquests dos últims en una oposició tova sotmesa a les ordres que dicti el procés català.

Així doncs, benvinguts a la nova legislatura SocioVergent.
Que quant durarà?
Doncs no ho se. Només el temps ho dirà.
Això si... A Girona tot és possible




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada