dimecres, 27 de juny del 2018

FEM Girona o desFEM la ràdio Municipal?



Aquest Divendres 29 de Juny de 2018, FEM Girona baixarà el teló.
I sabeu què és el FEM Girona?
Doncs per a mi  és un programa de ràdio que actua com a altaveu del teixit Associatiu Gironí i la ciutadania activa de la ciutat...
Un espai d'actualitat i continguts Municipals, que "posa al dia" a la ciutadania que es vol informar...
Una finestra a través de la qual poder gaudir i conèixer una mica més de la nostra diversitat i riquesa cultural... 
Un servei d'Agenda pública a on conèixer l'activitat lúdica, cultural i social...
Un taula d'amics a on s'hi fa tertúlia política, veinal, esportiva i periodística...
I per fer possible tot això, un munt d'hores de feina de grans professionals que estimen la comunicació local.

Segurament us extranyarà el perquè deixaran d'emetre, i no entendreu perquè desapareix aquest espai d'informació i continguts locals. Però bàsicament es tracta que sotmetran a concurs públic l'explotació de la freqüència Municipal, amb un ridícul pressupost que fa inviable la continuitat del FEM Girona.
De motius en sentireu com aquests i d'altres, tot i que no siguin convincents. Motius administratius, reglamentaris i pressupostaris, que només son cortines de fum per amagar el vertader motiu de tot plegat.
I sabeu quin és aquests motiu?
Doncs que a l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Girona els importa un rave els beneficis ciutadans d'una emissora local de qualitat, perquè no està entre les seves prioritats pressupostàries ni d'acció política. Aquest és el vertader motiu...

Jo sempre he estat un defensor de la participació ciutadana com a objectiu de tot plegat. Bàsicament per higiene democràtica...  
I crec que la informació ciutadana és la primera pedra sobre la qual construïr aquesta participació.
Així doncs, amb el tancament de les emissions del FEM Girona no només se'ns tanca una finestra a l' informació local... També se'ns tanca una porta a la participació ciutadana.

Estic convençut que l'Equip de Govern, amb l'Alcaldessa Madrenas al capdavant, diran que sempre han defensat la comunicació local, que no pensen tancar la ràdio, que obriran concurs a d'altres projectes que es vulguin presentar i blablablabla...
Però quin projecte amb cara i ulls es pot finançar amb els 30.000 euros que primerament volien treure a concurs? Com poden plantejar això sense que els caigui la cara de vergonya? Com poden faltar així al respecte d'un equip professional que ha ofert durant tant de temps continguts locals de qualitat? Que no volen conèixer les experiències d'altres Municipis amb projectes de Ràdio Municipal, amb pressupostos a l'alçada del que necessita la ciutat?


Ara revisaran els imports a licitar, admetent que s'han equivocat alhora de fer el càlcul... 
Però l'Equip de Govern de Girona no reconeixerà que han menystingut la utilitat d'una ràdio local de proximitat perquè no els interessa. 
De fet, ells ja tenen els seus mitjans afins a través dels quals informar suposadament de forma imparcial. I aprofitant que el Pisuerga passa per l'Onyar, encara engreixaran una mica més "l'imperi Vidal" amb una ràdio local.
Però això son sospites, eh? I qualsevol semblança amb la realitat serà fruït de l'atzar.

En fi... Aquest Divendres l'Equip de Govern de Girona apretarà el "mute" d'un programa d'informació rigorosa i de proximitat. I assecarà un altre oasi d'informació lliure que aguantava amb dignitat enmig d'un desert de mitjans polititzats.
Casualment coincidirà amb la setmana en que hem conegut l'índex de participació dels Pressupostos Participats de Girona 2018. Un 6'08% de participació que, 5 anys després de la primera edició, bé mereixen una tertúlia veinal per treure els colors de la manca d'ambició del Govern del PDeCat.
Lamentablement ja no arribarem a temps d'aquesta tertúlia... Però tot i no parlar-ne, el temps farà més evident el fracàs de tot plegat. 

Per acabar, i tornant al tema d'aquest escrit, voldria agraïr la tasca a tot l'equip professional que ha fet possible el FEM Girona. I en especial, una abraçada ben forta a l'Eduard Cid per haver liderat amb la seva veu un programa d'utilitat social i ciutadana. Gràcies Eduard!

Desde l'any 2011 sempre m'heu obert la porta de casa vostra per poder explicar allò que he intentat fer, de millor o pitjor manera, per la ciutat.
Heu estat altaveu de la Mesa d'Entitats per la Participació de Girona, d'Escudella Solidària, de Compromís amb Girona, d'AMPAs escolars i més aventures que he intentat promoure i a on he participat. I he tingut la sort de gaudir d'un lloc a taula a les tertúlies veinals.

Aquest Divendres aquesta porta es tancarà, però segur que se n'obriran d'altres doncs no es pot barrar el camp.
I ens veurem a la fresca de les places dels nostres estimats barris, seguint la tertúlia amb un cafè o un bon vi.
Mentrestant, seguirem treballant per la participació ciutadana.

Moltíssimes gràcies FEM Girona!!!!!!!!!
Això no és un adéu... És un FINS AVIAT ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada