diumenge, 9 de desembre del 2018

Feixisme... Obviar-lo o combatre'l?




Hi ha un debat al carrer sobre la manera com fer front al feixisme... Un feixisme que sempre ha existit als nostres carrers i places, però que vol aprofitar la seva crescuda a les darreres Eleccions Andaluses per crèixer arreu del territori. 

Aquest darrer Dijous 6 de Desembre, dia de la Constitució Espanyola, a Girona hi va haver un acte de commemoració dels seus 40 anys organitzat per l'Associació Borbònia i pel Partit d'ultradreta VOX, amb la participació del PP i Plataforma per Catalunya, entre d'altres "joies" de la dreta feixista i Nacionalista espanyola.

I va ser aquest aterratge oportunista del feixisme més ranci, el que va generar un intens debat entre persones del mateix bàndol republicà i catalanista.
Per una banda, l'opinió d'obviar la seva convocatòria. I per l'altre, la de mostrar el rebuig a la seva presència a Girona...
Per un costat, la idea de no donar publicitat a un grup clarament minoritari. I per l'altre, la de no permetre que el seu discurs feixista, homòfob, xenòfob i masclista, es pogués escampar "alegrement" al nostre espai públic...

En fí... Que el dia 6 de Desembre va arribar i la concentració feixista va comptar amb un centenar de persones a un costat de la Plaça Ú d'Octubre, mentre que a l'altre extrem de la Plaça un nombrós grup d'antifeixistes els varem deixar clar que no eren benvingudes.
A la concentració de rebuig varem ser unes mil persones, però no hi varem participar totes les persones antifeixistes de la ciutat de Girona... Perquè? Doncs pel debat de fons sobre quina era la millor estratègia per fer front a la presència feixista a Girona.


Jo vaig participar de la concentració antifeixista convocada dues hores abans de l'acte de VOX i Borbònia, amb l'objectiu d'estar presents a la Plaça Ú d'Octubre i cridar ben alt que no tolerem el feixisme als nostres barris. Vaig reflexionar sobre el debat existent a les xarxes al voltant de tot plegat, i ho vaig tenir claríssim. Calia mostrar el rebuig i mobilitzar-se!
I perquè? 
Doncs jo penso que al feixisme no se l’ha de concedir cap escenari de normalització.
Que se l’ha de derrotar a les urnes, i que mentrestant se l’ha de combatre al carrer.


Recordo que fa anys dèiem que els feixistes eren quatre gats i C’s va guanyar les Eleccions a Catalunya després d'haver entrat a les administracions locals juntament amb PxC, per fer companyia a un PP de baixada.
I n'hi ha que també dèien que eren quatre gats, i VOX ha entrat amb 12 diputats a Andalusia alhora que C's ha doblat la seva representativitat a la cambra...
 

És per això que podem obviar-lo o combatre’l. Però quan arriben les eleccions, no esperem derrotar el feixisme si no l'hem combatut abans als nostres carrers i places.
El seu discurs és xenòfob,homòfob,masclista i tot lo dolent que puguem imaginar... I l’escampen aprofitant les escletxes que la crisi i els nacionalismes estan obrint a la nostra societat.
 

És per això que hem d'escollir... Deixar-los fer, o bé treure la seva careta? 
Deixar-los fer, o bé defensar els drets dels col.lectius als que ataquen? 
Deixar-los fer, o bé mostrar que el seu discurs no el volem als nostres barris? 
Combatre'ls o deixar-los fer en silenci?
Doncs si els deixem fer potser un dia serà massa tard, i els haurem deixat crèixer enmig d’aquest silenci còmplice. Però si mostrem el nostre rebuig no permetrem que arribin "dissimuladament" a les urnes.
 

Jo sempre estaré al carrer cridant que no volem feixisme als nostres barris. Encara que per a això haguem d'enfrontar-nos amb unes forces policials que, demostrant una miopia i autoritarisme preocupants  alhora de prendre decisions, aquest passat 6 de Desembre a Girona i a Terrassa varen castigar amb violència el "bàndol bo".
Uns Mossos d'Esquadra que ens miraven fixament als manifestant antifeixistes mentre que, a la seva esquena, es cridaven consignes feixistes que bé mereixíen ser valorades com a incitadores a l'odi i la violència. 
Ens miraven a nosaltres i ens reprimien a nosaltres! Als antifeixistes que no enteníem aquesta actuació policial lamentable, davant la qual sentíem més indignació encara.

I un cop passada la jornada, el debat va continuar a les xarxes... Que si éren quatre gats i els havíem fet publicitat gratuita, que si havíem caigut en la seva provocació, blablabla. I fins i tot vaig arribar a llegir que els feixistes érem els antifeixistes, perquè no respectàvem el dret de manifestació!

Doncs sabeu què? Que cada cop estic més convençut que el dia 6 de Desembre a Girona vaig fer el correcte. Vaig exercir el meu dret a manifestar que no vull feixistes als nostres barris.

Segurament hi haurà gent que dirà que els varem donar massa importància, i que ens varem equivocar fent-los massa propaganda. 
Però a aquesta gent que critica des del sofà de casa seva els diré que potser sí els varem fer publicitat gratuïta... Però també varem aconseguir que tothom sàpiga que son FEIXISTES! 
I per què? Doncs perquè un miler de persones antifeixistes varem sortir al carrer i ens varem haver d'enfrontar a la policia, per assenyalar amb el dit a VOX, Borbònia i companyia, i treure la seva careta.
 

Així doncs, ho vaig fer el 6 de Desembre i ho faré sempre que faci falta.
I com més siguem, més clar els hi quedarà el missatge...
FORA FEIXISTES DELS NOSTRES BARRIS!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada